”Dacă sunt bani pentru pensii speciale, putem găsi și pentru fermieri”

Mesaj clar către guvernanți: ”Dacă sunt bani pentru pensii speciale, putem să găsim și pentru fermierii afectați de secetă.”

Fermierii români au protestat, miercuri, în Piața Victoriei, după ce nu au primit nici până în ziua de azi un răspuns clar de la guvernanți în privința despăgubirilor de secetă, deși în campania electorală au existat numeroase promisiuni că acești bani vor fi plătiți. Fermierii au plecat, însă, dezamăgiți de la proteste, mai ales ținând cont de faptul că atât ministrul agriculturii, cât și premierul, erau plecați la Dăbuleni, la un alt eveniment.

După protest, mai mulți reprezentanți ai Asociației Producătorilor de Porumb din România (APPR) au venit la ”Agricultura la Raport” și au stat de vorbă cu Ovidiu Ghinea despre evenimentele petrecute peste zi. Printre ei s-a numărat și Arnaud Perrein, fermier de origine franceză stabilit în Ialomița. Potrivit acestuia, ținând cont de faptul că oficialii nu și-au respectat promisiunile, aceștia meritau ca fermierii să iasă cu tractoarele și să blocheze autostrăzile și drumurile din țară, precum cei din occident.

”Noi am încercat pe cale amiabilă să găsim o soluție împreună cu domnul ministru, până când dânsul nu a mai răspuns la telefon. Am fost contra manifestațiilor și am încercat să negociem până în ultimul moment, am fost foarte deschiși la foarte multe posibilități. Am acceptat să nu se mai dea 1 miliard, să se dea 500 de milioane să îi ajutăm măcar pe cei mai păgubiți. Știm că nu sunt bani, dar dacă sunt bani pentru pensii speciale, cred că putem găsi și pentru fermierii cei mai loviți de secetă. S-a promis și este păcat că nu s-au ținut de cuvânt. Meritau să ieșim acum 10.000 de fermieri pe stradă și să blocăm autostrăzile, să blocăm totul, ca la francezi”, a precizat Arnaud Perrein pentru AGRO TV.

Fermierul de origine franceză spune că absența de ieri a oficialilor denotă sfidare și aroganță, iar în situația în care există bani pentru pensii speciale și pentru salariile a 600 de parlamentari, trebuie să se găsească bani și pentru despăgubirile fermierilor.

”Eu nu am așa multă răbdare, cred că este vorba de sfidare și de aroganță efectiv! Să nu mai răspunzi la telefon, să ne amâni de la o zi la alta, de la o săptămână la alta, e clar că nu vor să facă ceva. Știm bine că se poate; sunt bani pentru pensii speciale, sunt bani pentru 600 de deputați și senatori, deși poporul român a votat în urmă cu mult timp să ne limităm la 300; sunt bani și nu sunt bani, depinde ce vrem să facem cu ei. Nu era vorba de o sumă foarte mare. Era vorba să ajutăm nu pe toată lumea, cum era inițial, ci măcar pe cei mai afectați”, a mai subliniat Arnaud Perrein.

Reprezentantul APPR a mai vorbit și despre celelalte probleme din agricultura românească, probleme care îi pun pe fermierii noștri în dezavantaj față de cei din occident.

”Avem o mie de probleme în agricultură, care ne dezavantajează față de occident, cum este legea pentru îngrășăminte – noi nu putem să băgăm azotat în câmp înainte de 1 martie, când în Franța se poate din 15 ianuarie; avem foarte multe probleme legate de comasarea terenurilor, de vânzarea și cumpărarea terenurilor; în Franța există 1.000 de posibilități pentru înverzire, în România avem 15. Sunt mici lucruri care ne împiedică să fim competitivi și să mergem mai departe. Este scandalos ce se întâmplă, este sfidare efectivă!”, a mai precizat Arnaud Perrein pentru AGRO TV.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole