UPDATE „O țară fără pâine e o țară fără mâine”

Spiritele s-au încins la protestele fermierilor de miercuri, 24 martie 2021. Organizatorii au scandat: „O țară fără pâine, o țară fără mâine!”

„(n.r. – Le transmit) parlamentarilor, clasei politice în ansamblul său că o țară fără pâine e o țară fără mâine. O țară fără pâine e o țară fără mâine”, a exclamat organizatorul protestului din Piața Victoriei, Emil Bălteanu, președintele ACCPT Iași. „Sper ca semnalul nostru să fie auzit dintr-un colț de Piața Victoriei care ne îngrădește, dar sunt sigur că mii de fermieri, zeci de fermieri sunt alături de noi și ne privesc de acasă și și-au pus speranța că prezența noastră aici va da dovadă de hotărârea noastră de a merge mai departe în situația în care guvernanții nu vor da curs cererilor noastre.”

pâinepâinepâine

Fermier către premierul Cîțu: „Hrana nu este o opțiune, este o necesitate”

Prezent și el la protest, Ionel Arion, președintele Pro Agro, s-a adresat premierului României, Florin Cîțu, și i-a reproșat acestuia că nu și-a onorat promisiunile făcute către agricultori.

Cu amărăciune în glas, Arion a spus că sectorul agricol românesc reprezintă „starea nației”, iar suferința prin care trece acesta în prezent se identifică cu „suferința nației”.

„Se împlinește un an de când tot arătăm conducerii Guvernului, conducerii ministerului, ceea ce se întâmplă în fermele noastre. Se pare că, pentru dânșii, nu există agricultură. Aș vrea să vă amintim, domnule prim-ministru, azi, aici, fiind în fața dumneavoastră, că hrana nu este o opțiune, este o necesitate.

Agricultura produce hrană, domnule prim-ministru. Aș vrea să vă reamintesc, domnule prim-ministru, că ați făcut nenumărate promisiuni pe care încă nu le-ați onorat. Aș vrea să vă reamintesc, domnule prim-ministru, că am discutat și am dialogat cu dumneavoastră de fiecare dată, pașnic. O vom face și azi, dar am vrea, domnule prim-ministru, să vă țineți de promisiuni. Agricultura, pentru România, înseamnă viitor. Agricultura, pentru România, este, dacă vreți, starea nației noastre. Faptul că noi, azi, suferim, nația noastră suferă”, a declarat Arion din mijlocul protestatarilor.

În jurul orei prânzului, reprezentanții protestatarilor au fost primiți la Guvern pentru a discuta cu premierul Florin Cîțu.

Aceștia au declarat pentru jurnaliștii Agro TV că în cazul în care nu primesc un răspuns concret la doleanțele lor, fermierii nu vor mai ține cont de restricții și vor veni cu tractoarele în Capitală.

Organizatorul acestei manifestații-protest este Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

Printre liderii agriculturii românești prezenți în piață s-au numărat Ionel Arion, președintele executiv Pro Agro, Mircea Băluță, președintele Cooperativei Argeș-Biosud și Alexandru Baciu, reprezentantul LAPAR.

Foto credit: Dragoș Endușeschi

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole