Subvențiile APIA în următorii doi ani! Ce sume vor intra în conturile fermierilor români

Subvențiile APIA pentru următorii doi ani au fost stabilite! Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Adrian Oros, a anunțat în cadrul unei intervenții la Antena 3 că au fost stabilite cuantumurile pentru plata subvențiilor către fermierii români în perioada de tranziție către noua Politică Agricolă Comună (PAC). Astfel, în perioada 2021-2022, în conturile fermierilor vor ajunge aproximativ 2,4 miliarde de euro din bani europeni și aproape 1 miliard de euro de la bugetul național.

”Agricultorii ştiu. Vor fi doi ani de tranziţie. Programul naţional strategic, adică noua politică agricolă comună care se transpune în plan naţional, va începe efectiv, din 2023-2027, şi vom avea doi ani de tranziţie. Pentru aceşti doi ani de tranziţie avem alocate 2,4 miliarde euro.

Sumele alocate pentru cei doi ani, vor fi 2.4 miliarde euro, bani europeni, şi sigur, aproape 1 miliard de euro, bani de la bugetul naţional. Şi anul acesta, subvenţiile APIA au venit la timp pentru cei peste 830.000 de fermieri. Anul acesta dăm plata subvenţiilor şi la cei care sunt în eşantionul de control. Mai mult, am simplificat depunerea cererii unice pentru obţinerea subvenţiei, fără să mai plimbăm oamenii pe la Apia, pe la bănci, sau pe la primării”, a adăugat ministrul Agriculturii.

Mai mult, potrivit șefului MADR, odată cu implementarea noii Politici Agricole Comune, sumele pentru sprijinul cuplat în sectorul vegetal vor crește considerabil pentru anumite culturi. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole