Subvenții RECORD pentru fermieri înainte de alegeri! Unde se întâmplă

Record de subvenții pentru fermierii din ”cea mai mare democrație” a lumii. Înainte de alegerile prezidențiale care urmează să aibă loc în Statele Unite ale Americii, în data de 3 noiembrie, Guvernul SUA le asigură fermierilor subvenții uriașe! Potrivit unei analize Reuters, citată de Agerpres, mai bine de o treime din veniturile fermelor americane vor proveni, anul acesta, din subvenții.

Aceste programe de asistenţă ar putea fi cartea câștigătoare pentru preşedintele Donald Trump, pentru obținerea unui nou mandat. State-cheie precum Wisconsin, Ohio, Iowa şi Minnesota, ar putea fi influnețate de subvențiile uriașe acordate de Guvern, iar alegătorii ar putea înclina balanţa spre republicani, jucând un rol decisiv în scrutin. În 2016, fermierii au fost în mare majoritate de partea candidatului republican, Donald Trump.

Trump a contat pe acest sprijin în timpul conflictelor comerciale cu partenerii SUA. Retorsiunile Chinei şi ale altor ţări la tarifele americane de import au provocat pierderi de miliarde de dolari exportatorilor agricoli din Statele Unite.

Fermierii au avut de suferit şi din cauza politicii de exonerare a unor rafinării de petrol de obligaţia de a adăuga etanol în carburanţi; măsurile au redus cererea de porumb pentru producţia de biocombustibili.

Președintele Donald Trump a crescut în mod constant plățile de la bugetul federal către fermierii americani, fie că vorbim de subvenții directe, asigurări pentru recolte sau ajutoare pentru compensarea pierderilor suferite de fermieri din cauza relațiilor comerciale defectuoase cu China.

Aceste ajutoare ar putea fi decizive în cursa pentru Casa Albă, fiind un motiv suficient ca fermierii americani să fie de partea candidatului republican. De cealaltă parte, democrații Joe Biden și Kamala Harris au profitat de problema carburanţilor şi au promis o abordare multilaterală a comerţului internaţional.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole