Subvenții APIA 2020! Guvernul a aprobat sumele pentru plățile integrale

Încep plățile regulare ale subvențiilor APIA! În ultima ședință de Guvern, executivul a aporbat sumele necesare pentru plata integrală a subvențiilor pe care fermierii trebuie să le primească de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Astfel, bugetul Ministerului Agriculturii a fost suplimentat cu peste 1,2 miliarde de lei.

”Principalul punct al ședinței de astăzi a Guvernului este rectificarea bugetară. Este necesară această rectificare pentru că am avut o situație care a generat noi și noi provocări, noi și noi cheltuieli și trebuie să atingem câteva obiective. (…) De asemenea, a fost necesară rectificarea bugetară pentru a putea asigura resurse financiare suplimentare pentru plățile care au apărut în cursul acestui an, fie că este vorba de plata despăgubirilor pentru fermierii ale căror suprafețe au fost afectate de secetă, fie că este vorba despre plăți care trebuie făcute pentru decontarea subvenției la motorină”, a precizat premierul Ludovic Orban în deschiderea ședinței de Guvern.

Plățile regulare APIA se realizează începând cu data de 1 decembrie, după încheierea plății avansului subvențiilor.

”Rectificarea bugetară din această ședință de Guvern, unde Ministerul Agriculturii a primit o sumă de peste 1,2 miliarde de lei, ne permite să finalizăm toate plățile privind subvențiile către fermieri. La această dată, din avansuri sunt plătite 96%, pentru 750.000 de fermieri. S-au plătit până acum 1,37 miliarde euro, cu 103 milioane euro mai mult decât s-a plătit în tot anul trecut către fermieri. De asemenea, ne permite să ne ținem de cuvânt, adică să finalizăm acele despăgubiri pentru secetă pe care le-am inițiat în septembrie și să avem și alte cheltuieli legate de subvențiile pentru motorină”, a precizat ministrul agriculturii, Adrian Oros, după încheierea ședinței de Guvern.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole