Adrian Oros: ”Doar cei care cultivă cu adevarat pământul și cresc animale vor primi subvenții”

Ministrul agriculturii le declară război samsarilor și vânătorilor de subvenții! Într-o postare pe pagina sa de facebook, șeful MADR, Adrian Oros a subliniat că mii de hectare de pășune alpină, pe care unii iau subvențiile APIA, sunt distruse, în timp ce oierii cu tradiție nu au acces la ele.

De altfel, pășunile reprezintă una dintre marile probleme cu care se confruntă crescătorii de animale din țara noastră. Sumele mari de bani venite de la Uniunea Europeană prin subvenții au atras atenția speculanților, care profită de ele pentru a se îmbogăți, fără să aibă animale și fără să aibă grijă de terenurile respective.
 
”STOP SAMSARILOR! STOP VÂNĂTORILOR DE SUBVENȚII! Mii de hectare de pașuni alpine (pe care unii iau subvenții) se distrug, iar oierii cu tradiție nu au acces la acestea.
 
Am reușit să negociem la Comisia europeană acordarea Sprijinului Cuplat pentru sectoarele aflate în dificultate și al Ajutorului Național Tranzitoriu și în perioada 2021-2027.
 
Am reușit să modificăm anul de referință astfel încât crescătorii să primească subvenții pentru animalele reale. Am schimbat procedurile astfel încât vom elimina toate posibilitațile de deturnare a subvențiilor.

Doar cei care cultivă cu adevarat pământul și cresc animale vor primi subvenții”, este mesajul transmis de ministrul Agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa de facebook.
 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

1 COMENTARIU

  1. Buna ziua, ma nunesc Cretu Alin Bogdan am 24 de ani, dețin o exploatație de 21 capete bovine, bovine adulte +tineret și 140 ovine, am pus de nenumărate ori cerere pentru pasiune la primărie primind răspunsul „primăria nu deține pasiune în raza dumneavoastră de interes”, la momentul de fata pastem animalele pe pasiunea composesoratului, composesoratul nu încasează subvenție pasiune find lăsată de izbeliște, am pus cerere pentru pasiune și la composesorat am adunat semnături de la membri composesori ca sunt de acord sa îmi dea pasiune în arenda dar conducerea refuza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole