21 aprilie 2021 - 02:55

Adrian Oros: ”Samsarii, care pana acum luau gratis lana, au inceput sa dea bani pe ea”

Vești bune pentru crescătorii de ovine! Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a precizat că oierii vor beneficia de o nouă subvenție, menită să înlocuiască sprijinul pentru lână care nu mai fi acordat în acest an.

”Chiar dacă anul acesta, acel sprijin pentru lână nu a fost acordat, oierii vor primi sumele respective sub o altă formă, încercând să compensăm acum pierderile de venit cauzate de COVID-19. Deci banii aceia nu s-au pierdut, din potrivă, am mai pus niște bani care o să ajungă la oieri. Banii de pe lână, din păcate, ajungeau foarte puțini la oieri. Majoritatea erau luați de samsari”, a declarat Adrian Oros într-un video publicat pe pagina sa de facebook.

Șeful MADR a mai subliniat că samsarii, care până acum luau lâna gratuit de la oieri, au început să plătească pentru ea, așadar crescătorii de ovine vor avea cu atât mai mult de câștigat.

Mai mult, am semnale nenumărate din țară cum că samsarii care până acum luau gratis lâna, au început să dea bani pe ea. Deci oamenii vor primi bani și pe lână, dar vor primi și aceste sume de la minister”, a precizat ministrul Agriculturii.

Reamintim că ministrul secretar de stat George Scarlat a anunțat în exclusivitate pentru AGRO TV noua subvenție pentru crescătorii de ovine, de 10 lei pe cap de animal. 

”Dacă la prima analiză, când făceam acele simulări nu erau închise cererile de plată, acum știm că avem circa 8.650.000 de oi-mamă, cred că vom putea aloca și aici – având un plafon, avem o simulare pe 500 de oi, una pe maxim 1.000 de oi, cred că vom merge pe 500 de oi cu alocare de 10 lei pe cap de oaie. Este o sumă importantă, spun eu.

Astăzi draftul este pe 5 lei, cum a fost negociat cu sectorul, dar cred că le putem face o surpriză să fie de 10 lei pe cap de oaie”, a declarat în exclusivitate pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”, secretarul de stat George Scarlat.