Subvenție nouă de 246 euro/hectar! Când va intra în vigoare și ce cer fermierii

Ministerul Agriculturii a anunțat o nouă subvenție pentru fermierii dintr-un sector care a trecut prin mari dificultăți în ultimii ani. Este vorba despre un nou sprijin cuplat de care ar urma să beneficieze crescătorii de bovine care cultivă porumb pentru siloz, din 2024.

Potrivit fișei schemei de sprijin, subvenția ar urma să fie în cuantum de 246 euro/hectar, ceea ce ar putea duce sprijinul total pe care îl vor primi acești fermieri la aproximativ 460 euro/hectar. Totuși, crescătorii de vaci îi somează pe reprezentanții MADR să se grăbească să stabilească toate detaliile legate de această schemă de sprijin, pentru ca fermierii să-și poată face din timp toate calculele pentru anul viitor.

”Suntem bucuroși că au fost comunicate la Bruxelles o serie de măsuri de sprijin, cum ar fi sprijinul cuplat pentru porumbul siloz, însă suntem oarecum contrariați de faptul că nu există o presiune de management asupra funcționarilor din minister, astfel încât aceste măsuri să aibă în spate norme de aplicare clare, să existe o trasabilitate, astfel încât fermierul să știe că în perioada următoare se poate baza pe aceste măsuri de sprijin.

Sprijinul pentru porumbul siloz va funcționa de la anul, vorbim de o valoare de 246 euro/hectar, ceea ce ar însemna, conform fișei PD-26 care a fost notificată la Bruxelles, undeva la 82 euro/cap de animal. E un lucru extrem de important, e un plus pentru fermieri, însă trebuie să vedem cum se va aplica această măsură”, a precizat Ionuț Lupu, director executiv al asociației Holstein RO, pentru AGRO TV.

Pentru a beneficia de această subvenție, crescătorii de bovine vor trebui să demonstreze că au o încărcătură de 3 vaci/hectarul de porumb siloz. Astfel, calculat la cap de animal, sprijinul ar urma să fie de 82 euro/cap.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole