MADR anunță noi măsuri de sprijin pentru fermieri – Subvenție de 460 EURO/hectar

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) pregătește, pentru anul 2024, o serie de măsuri de sprijin și subvenții pentru fermierii români. Unele dintre ele vor fi introduse pentru prima dată, altele reprezintă doar modificări aduse schemelor de sprijin consacrate. 

Potrivit secretarului de stat MADR, Adrian Pintea, sprijinul cuplat pentru porumbul siloz, prin care fermierii vor putea beneficia de un sprijin total de aproximativ 460 euro/hectar, va fi introdus în 2024. Tot atunci vor avea loc și modificări importante pentru ajutoarele naționale tranzitorii în sectoarele bovin, ovin și caprin.

”Acel sprijin cuplat pentru porumbul siloz a fost foarte bine primit, pentru că știm că silozul de porumb este un furaj esențial pentru creșterea bovinelor. De asemenea, modificările pe care urmează să le facem pentru ANT 8 – bovine de carne și ANT 9 – ovine și caprine, pe care vrem să le acordăm, începând cu 2024, pentru juninci care să fie înscrise în registrul genealogic, în controlul oficial al producției, pentru a crește performanțe; la fel pentru ovine și caprine, pentru tineretul acestor specii, înscris în registre și COP, pentru a crește performanța”, a precizat Adrian Pintea într-un interviu acordat jurnalistului Ovidiu Ghinea.

În același timp, MADR pregătește și un program de creditare pentru fermieri, cu dobânda subvenționată de stat.

”Urmează în scurt timp să apară și Creditul Agricol, dar n-am vrut să facem ca în anii anteriori, să scoatem o legislație și pe urmă să mergem la Comisia Europeană pentru aprobare. Noi am luat-o invers, iar săptămânile trecute am avut două deplasări la Bruxelles, unde am vorbit cu reprezentanții Comisiei Europene și ne-am pus de acord, astfel încât știm exact ce avem de făcut ca să-i dăm drumul cât mai repede. Creditul Agricol va apărea cu o dobândă subvenționată de stat, împreună cu fonduri de garantare, astfel încât să le oferim capital de lucru pentru a-și dezvolta afacerile și să-i ajutăm pe cei care sunt în dificultate în momentul de față”, a mai precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole