Subventie de criza pentru OVINE si CAPRINE! Noile conditii publicate de MADR

Crescătorii de ovine și caprine care au minimum 50 de capete, pot să beneficieze de subvenția de criză plătită din fonduri europene prin Măsura 21. Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a transmis către AGRO TV Ghidul Solicitantului ACTUALIZAT, în care se precizează toate condițiile și pașii pe care trebuie să îi urmeze fermierii pentru a beneficia de acest ajutor în valoare de până la 2.500 euro pe fermă.

Condiții generale

Potrivit documentului de la MADR, solicitantul trebuie să fie fermier activ conform definiției în sensul art. 9 din Reg. (UE) nr. 1307/2013, respectiv a legislației naționale și trebuie să fie înregistrat la APIA cu cerere unică de plată eligibilă pentru anul 2020. De asemenea, solicitantul nu poate primi sprijin decât o singură dată în cadrul acestei măsuri, prin PNDR 2014-2020.

Condiții specifice sectorului OVINE și CAPRINE

Solicitantul trebuie să dețină minimum 50 capete femele adulte din specia ovine sau minimum 50 capete femele adulte caprine, înregistrate în RNE pe unitate de producție / exploatație cu cod ANSVSA.

ATENTIE!

1. Cele 50 capete de femele adulte pe care trebuie să le dețină solicitantul NU pot fi cumulate din cele două specii (de ex: 20 oi și 30 capre). Pentru a beneficia de sprijin temporar cu caracter excepțional, în fiecare exploatație cu cod ANSVSA trebuie să existe minim 50 capete femele adulte la data de 01.07.2020, din fiecare specie în parte respectiv 50 capete ovine și/sau 50 capete caprine.

- Publicitate -

2. Dacă un solicitant deține animale în mai multe exploatații cu cod ANSVSA (într-o exploatație 50 capete ovine femele adulte, într-o exploatație 30 capete caprine femele adulte și una cu 60 capete caprine femele adulte) beneficiază de sprijin temporar cu caracter excepțional în sectorul ovine/caprine doar pentru animalele din exploatația cu 50 capete ovine și pentru animalele din exploatația cu 60 capete caprine.

3. Dacă animalele pentru care se solicită sprijin figurează la data de 01.07.2020, transferate temporar pentru pășunat, în cererea de solicitare sprijin temporar, cu caracter excepțional se înscrie exploatația cu cod ANSVSA a asociației (exploatația destinație), cu condiția ca animalele să fie în proprietatea solicitantului la 01.07.2020.

  • Pentru a fi eligibile aceste animale, condiția este ca din exploatația sursă să fi fost transferate către exploatația de destinație minimum 50 capete caprine / 50 capete ovine
  • Exemplu: un beneficiar a transferat temporar în exploatația de destinație 110 capete ovine și caprine din care 40 capete ovine dintr-o exploatație sursă cu cod ANSVSA, 50 capete caprine dintr-o exploatație sursă cu cod ANSVSA și alte 20 capete ovine dintr-o altă exploatație sursă cu cod ANSVSA. În acest caz beneficiarul poate primi sprijin temporar cu caracter excepțional doar pentru 50 capete caprine provenite din exploatația sursă cu 50 capete caprine care figurează pe CNP/CUI solicitant la data de 01.07.2020.

Fiecare femelă adultă pentru care se solicită sprijin temporar cu caracter excepțional, trebuie să aibă vârsta de minimum 12 luni la data de 1 iulie 2020.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole