Subvenție de 100.000 EURO pentru tinerii fermieri, ADOPTATĂ oficial!

Europarlamentarul Daniel Buda a anunțat că Parlamentul European a votat noua reformă PAC – „ parteneriat pentru o agricultură durabilă și o societate sănătoasă, asigurând un venit echitabil pentru fermieri și o calitate înaltă a hranei pentru consumatori!”

„În această seară, Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune, și anume: PAC – sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.” a declarat Daniel Buda într-o postare publică făcută pe contul său de Facebook.

Tinerii fermieri (până la 40 de ani) care au fost instalați pentru prima dată ca șefi ai exploatației vor primi un sprijin complementar pentru o perioadă de 7 ani (în loc de 5 ani). Sprijinul acordat instalării tinerilor fermieri din capitolul Dezvoltare rurală crește de la 70.000 euro la 100.000 euro

În actualul PNDR, tinerii fermieri cu vârsta până în 40 de ani pot accesa sprijin financiar nerambursabil  de până la 50.000 de euro prin Submăsura 6.1 – „Instalarea tinerilor fermieri”. Suma se acordă în două tranșe, respectiv: 75% din cuantumul sprijinului la primirea deciziei de finanțare iar restul de 25% din cuantumul sprijinului în maximum trei ani de la primirea deciziei de finanțare. 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole