24 ianuarie 2022 - 18:14

Subvenția APIA care crește semnificativ anul acesta! Anunțul șefului APIA

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a început încă din primele zile ale acestui an plățile către fermierii români, iar acestea vor continua și în perioada următoare cu noi subvenții care vor intra la plată.

Printre schemele de plată care urmează să înceapă se numără și ajutoarele naționale tranzitorii (ANT), iar unele dintre acestea vor crește semnificativ față de anul precedent, anunță directorul general al agenției, Adrian Pintea.

”Anul trecut așa a fost hotărârea luată, dar acum a fost majorat plafonul și suma va fi mult mai mare decât anul anterior. Cum am spus, avem deja toate animalele determinate și plafoanele se stabilesc, astfel încât vom da drumul în scurt timp și la aceste plăți. Vom plăti inițial zootehnia”, a anunțat Adrian Pintea în direct la AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Potrivit șefului APIA, ANT-ul pentru bovine ar urma să intre la plată în săptămânile următoare, imediat după ce Hotărârea de Guvern care stabilește plafoanele financiare pentru aceste plăți va fi aprobată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.