5 august 2021 - 08:57

Ștefan Gheorghiță: ”Singura șansă pentru tinerii fermieri este să se rupă de trecut”

Singura șansă de reușită a tinerilor fermieri este să se debaraseze de trecut, este de părere fermierul Ștefan Gheorghiță. În opinia fermierului brăilean, actuala clasă de fermieri aflați la conducerea organizațiilor profesionale nu a schimbat nimic în agricultura românească, ba mai mult, îi împiedică și pe cei mai tineri să schimbe ceva. Atfel, singura șansă a acestor tineri fermieri este să se organizeze între ei.

”Din punctul meu de vedere, și o spun cu durere în suflet, singura șansă pentru colegii mei mai tineri este să se rupă de trecut. Trecutul înseamnă matusalemicii din organizațiile profesionale. Pot să mă certe, să mă vorbească, dar acesta este adevărul. Stau de zeci de ani pe funcții, nu s-a întâmplat nimic, nu s-a schimbat nimic, iar dacă apare vreun coleg tânăr, i se pune pumnul în gură să nu vorbească.

Ei nu au loc în foruri de conducere, dacă au loc, sunt puși acolo doar cu titlu onorific, ca să dea bine la public. În rest, arătați-mi și mie tineri care să conducă efectiv. Singura șansă pe care o au este să se adune ei, să-și creeze ei o organizație pe care să o pună pe baze serioase și să avem și noi speranța. Unii poate vom înțelege să mergem să-i ajutăm, alții care vom fi mai bătuți în cap nu vom merge, dar poate vom beneficia de pe munca pe care o vor face ei.

Eu sper să se nască un grup de asftel de tineri care să poată să facă curățenie și să dea la o parte toată această camarilă care s-a instaurat în agricultura românească. Fiindcă este o camarilă. Am ajuns să ne doară capul! Nu se întâmplă nimic, doar vorbe”, a subliniat Ștefan Gheorghiță în emisiunea ”Agricultura la Raport”.