19 octombrie 2021 - 12:20

Situație revoltătoare într-o comună din Buzău! Acuze grave la adresa Consiliului Județean

Sătenii dintr-o comună din Buzău sunt la un pas să rămână fără niciun mijloc de transport în comună spre municipiul Buzău după ce singurul transportator care asigura cursele pe ruta respectivă a anunțat că va suspenda activitatea. Revolta transportatorului de pe ruta Plaiul Nucului-municipiul Buzău a pornit de la faptul că, de șapte ani, de când asigura această cursă drumul județean este tot mai degradat, iar autoritățile nu au făcut nimic pentru a-l reabilita, în ciuda tuturor sesizărilor.

”De săptămâna viitoare am zis că o retrag cursa definitiv. Nu se mai poate circula. Din cauza mașinilor de mare tonaj care frecventează zona, soliditatea drumului nu mai permite accesul și nu mai pot efectua cursa. Nu se mai poate. Nu-mi rămâne decât să scot lumea în stradă, să blocheze drumul. Să nu se mai circule”, a declarat Adelin Voica, transportator.

Problema a fost relatată, pe larg, și de primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin. Aflat la primul mandat, edilul este revoltat de ceea ce se întâmplă cu drumul județean și pune totul pe seama Consiliului Județean pe care îl acuză că nu a făcut nimic deși situația i-a fost sesizată.

”Am fost anunțați că singurul mijloc de transport în comun pentru locuitorii din satul Plaiul Nucului își va înceta activitatea din cauza stării Drumului Județean 203K. Acest drum a ajuns într-o stare atât de avansată de degradare că face aproape imposibil accesul auto. Solicitările noastre au rămas neauzite de luni de zile, promisiunile de începere a reparațiilor au rămas doar promisiuni. De luni de zile discutăm cu ei despre starea acestui drum și totul a fost degeaba.

DJ 203K s-a deteriorat din cauza transportului de material pentru alte lucrări din afara comunei. Am sesizat de mult timp faptul că acest transport de mare tonaj nu poate fi susținut de structura drumului și că se necesită intervenție săptămânală dacă se continuă așa. Nu am fost auziți. Nu avem nicio putere asupra acestui drum, ba chiar transportatorul ne-a solicitat nouă buldozere când au avut nevoie să se refacă o porțiune acum ceva timp – am ajutat fără prea multe rugăminți”, a spus primarul din Lopătari, Claudiu Constantin.

Situația nu este necunoscută de Consiliul Județean. Mai mult, președintele Petre Emanoil Neagu dă asigurări că localnicii din Lopătari nu vor rămâne fără transport public în comun și că va sta de vorbă cu transportatorul. Însă, pentru primarul din Lopătari are un sfat: ”să se aplece mai mult la comunicarea cu autoritățile pentru că nu se rezolvă nimic pe Facebook”

”Este o poveste mai veche ce se întâmplă cu transportatorul din zonă și îl asigur pe domnul primar din Lopătari că transportul public în comun va funcționa și îl invit să fie puțin mai aplecat vis-a-vis comunicarea cu autoritățile, că nu se rezolvă nimic pe Facebook. Vă pot asigura că transportul public în comun nu va avea de suferit. Vom lua legătura cu transportatorul care asigură ruta Plaiul Nucului – Buzău și cred că lucrurile vor intra într-o oarecare normalitate și vom încerca în zilele următoare să mai reprofilăm acel drum”, a spus Petre Emanoil Neagu, președinte CJ Buzău.

Consiliul Județean a anunțat că tronsonul de drum este pe lista drumurilor ce urmează a fi reabilitate cu fonduri europene, iar în lunile ce urmează va fi lansată procedura de licitație pentru desemnarea constructorului care se va ocupa de reabilitarea întregului tronson de drum.