Semnal de ALARMĂ pentru MADR! Nu pierdeți banii pentru irigații!

Avem nevoie de infrastructura de irigații și trebuie să absorbim cât mai repede banii puși la dispoziție de Uniunea Europeană! Dacian Cioloș trage semnalul de alarmă! În cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European a vorbit despre importanța investițiilor care trebuie făcute în infrastructura de irigații, desecare și drenaj în următorii trei ani.

Potrivit fostului premier, Ministerul Agriculturii trebuie să pregătească din timp proiectele pentru aceste investiții, astfel încât să putem absorbi toate fondurile puse la dispoziție de Uniunea Europeană.

”E nevoie de infrastructura de irigații în agicultură. Eu sper că Ministerul a și început să lucreze la aceste proiecte, pentru că ele vor trebui prezentate Comisiei Europene la sfârșitul acestui an sau începutul anului viitor.

Vom avea doar trei ani de zile ca să punem în aplicare aceste proiecte pe Planul de Redresare și Reziliență, deci asta ar însemna ca Guvernul să aibă deja pregătite proiectele, ca să poată să lanseze licitațiile pentru angajarea acestor fonduri încă de anul viitor, pentru că vom avea o perioadă limitată în care le putem folosi. Dacă pentru bugetul normal al UE avem 7 ani, pentru programul acesta de redresare și reziliență avem doar 3 ani, așa că va trebui să fim în măsură să absorbim fondurile cât mai repede.

Eu sper să nu ne trezim în situația în care am fost și cu spitalele regionale, pentru care avem de vreo 8 ani fondurile alocate și în continuare nu avem aceste spitale. În general, când e vorba de proiecte de anvergură, România se împotmolește în detalii și nu face ceea ce trebuie să facă. Trag un semnal de alarmă și îi încurajez și pe fermieri să ceară Guvernului să se asigure că nu pierdem acești bani și nu se duc în altă direcție”, a atenționat Dacian Cioloș.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole