Semnal de alarmă din Parlament: Plățile APIA la hectar vor întârzia!

Într-o situație fără precedent în ultimii ani, fermierii nu-și vor primi la timp avansul plăților efectuate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anul acesta. Se pare că Guvernul nu a pregătit la timp actul normativ prin care să aprobe aceste plăți, iar el se află încă în procedura de avizare interministerială, cu doar câteva zile înainte de termenul de începere a plăților.

Teoretic, banii ar trebui să înceapă să fie trimiși de APIA către conturile fermierilor din 16 octombrie. Mai mult ca sigur, însă, plata avansului se va amâna.

”Avem plățile din fondurile FEGA și FEADR care vor fi întârziate. Noi nu vom avea ordonanța la 16 octombrie pentru avansurile plăților directe. Știm foarte bine că ele se aprobă printr-un ordin comun al Ministerului Agriculturii cu Ministerul Finanțelor. În momentul de față se află la avizare interministerială la Ministerul Finanțelor, după care trebuie semnat de MIPE, MAE, Ministerul Justiției, adoptată în Guvern. Trebuie să-i trageți de mână pe cei din Guvern, să-i întrebați de ce vor întârzia plățile”, a precizat senatorul USR, Sebastian Cernic, pentru AGRO TV.

De altfel, actele normative pentru aprobarea plafoanelor și cuantumurilor financiare nu au fost publicate pe site-ul MADR nici până azi. Ca termen de comparație, aceleași documente fuseseră publicate, anul trecut, înainte de jumătatea lunii septembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

3 COMENTARII

  1. Astia nu mai plătesc nici măcar banii de la anrp în urma hotărârilor judecatoresti și vreți sa dea de buna voie altora?!

  2. Asa ceva nu s-a mai intamplat ! Noi dam bani ukrainenilor si ai nostrii romani pot astepta ! Graul nostru a zacut in depozite pentru ca atrebuit cumparat de la Ukraina ca asa vreau americanii ca sa le plateasca ukraina armele . Pupincurismul a atins cote inimaginabile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole