Șeful APIA: Toți fermierii vor avea banii în conturi până la sfârșitul lunii

Toți fermierii eligibili vor primi avansul APIA până la sfârșitul lunii noiembrie! Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a precizat în cadrul emisiunii ”Agricultura, o șansă pentru România”, că nu există niciun impediment în ceea ce privește plata avansului subvențiilor, iar instituția își va respecta promisiunea față de toți fermierii români.

”Este foarte  bine reglementat de către regulamentele europene și transcris în legislația națională că, începând cu 16 octombrie se acrodă plățile în avans aferente cererilor depuse de fermieri. Noi avem 830.000 de cereri unice de plată care s-au depus anul acesta pentru. Începând cu data de 16 octombrie, noi am demarat plata în avans, care se va încheia la 30 noiembrie. Apoi, începând cu data de 1 decembrie, se va demara plata finală.

Lucrul bun este că și anul acesta s-a obținut de la comisie derogarea ca să se acorde plățile în avans de 70% din Fondul European de Garantare Agricolă (FEGA) și 85% din Fondul European Agricol de Dezvoltare Rurală (FEADR), măsură delagată de colegii noștri de la AFIR”, a subliniat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

În ceea ce privește situația actuală a plăților APIA în avans, șeful instituției a precizat că, până la acest moment, peste 91% dintre fermierii eligibili au fost deja autorizați la plată, mare pare din ei având deja sumele în conturi.

”La o lună de zile de la demararea acestor plăți, pot să vă spun că peste 91% dintre fermierii eligibili pentru plata în avans, mai precis 719.000 de fermieri sunt autorizați la plată. Într-o lună de zile, APIA a reușit ca 1,335 miliarde de euro să intre în conturile fermierilor”, a mai precizat Adrian Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole