Șeful APIA anunță plățile până la sfârșitul anului! Ce subvenție intră în cont săptămâna viitoare

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va finaliza, până la sfârșitul anului, plățile pentru mai multe scheme de ajutor alocate fermierilor. Potrivit directorului general al instituției, Adrian Pintea, în jur de 300 de milioane de euro vor intra, începând de azi, în conturile fermierilor.

”Din totalul de 790.000 de fermieri, peste 695.000 au primit plata în avans. Cei care nu au primit plata în avans, vor primi plata finală. Și cei care au fost în eșantionul de teledetecție sunt deblocați la plată și vor intra la plata finală începând de luna aceasta. Nu există niciun fel de restricție în acest sens, deci și fermierii care au fost la teledetecție intră la plată începând de azi”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Întrebat de realizatorul Ovidiu Ghinea care sunt schemele de ajutor care vor fi plătite până la sfârșitul anului, șeful APIA a făcut următoarele precizări:

”Ne propunem să le acordăm fermierilor undeva la 300 de milioane de euro în cursul lunii decembrie. De asemenea, chiar astăzi au început colegii de la centrele județene autorizarea la plată pentru ameliorare, trimestrul III; până la sfârșitul săptămânii vom finaliza această autorizare, iar în cursul săptămânii viitoare vor intra și banii aceștia. Motorina, trimestrul II, a fost plătită, iar alte plăți restante nu am avea de făcut. Ne străduim ca toate plățile să nu fie doar autorizate, cât și plătite în cursul lunii decembrie”, a mai subliniat Pintea.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole