Șeful APIA, anunț de ULTIMĂ ORĂ despre plata subvențiilor

Directorul general al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), Adrian Pintea, a oferit în exclusivitate pentru AGRO TV câteva declarații cu privire la plățile efectuate în această perioadă. Prezent în emisiunea ”Agricultura la Raport”, șeful APIA a prezentat sumele virate de APIA până acum în conturile fermierilor.

”Cu toate că este sfârșitul anului, agenda APIA este destul de încărcată. Un punct important a reprezentat efectuare plăților în avans aferente cererilor unice de plată depuse de fermieri în anul 2022. (…) Pentru anul 2022, alocarea financiară pentru plățile directe acordate fermierilor este de 1,919 miliarde euro. În perioada 16 octombrie – 30 noiembrie, suma totală autorizată la plată de APIA a fost de 1,310 miliarde euro, pentru un număr de peste 695.000 de fermieri”, a precizat Pintea.

Sumele necesare au fost provenit din bugetul național în primă fază, urmând ca banii să fie restituiți de către Comisia Europeană în cursul primelor zile ale anului viitor.

”Toată această sumă a fost pusă la dispoziție de Ministerul Agriculturii din bugetul național, deci sunt bani naționali în primă fază. Banii vor fi rambursați României în prima zi lucrătoare a anului 2023, undeva în 4-5 ianuarie. 

Tot în această perioadă, s-a pregătit sistemul informatic, pentru că în data de 30 s-a încheiat plata în avans și poate să înceapă plata finală. A fost o perioadă bună de pauză în aceste zile, astfel că sistemul informatic a putut rula, astfel încât să fim pregătiți să dăm startul și plăților finale”, a mai spus șeful APIA.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole