Se taie banii de la legumicultori! ”Am strigat, am cerut, nu știm ce se întâmplă”

Noul Plan Național Strategic (PNS) vine la pachet cu nemulțumiri ale fermierilor din mai multe sectoare, care se consideră neîndreptățiți de deciziile luate de oficialii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). La prima vedere, pe lângă tinerii fermieri, se pare că și legumicultorii vor avea de suferit.

Potrivit consultantului Ion Păunel, participant în grupurile de lucru pentru elaborarea PNS, fermierii nu știu exact ce au trimis reprezentanții ministerului la Bruxelles, deși discuțiile au avut loc în urmă cu două luni de zile.

”Am văzut că Planul Național Strategic a fost, până la urmă, trimis la Bruxelles. Foarte bine că știu reprezentanții ministerului, îi mai trageți dumneavoastră de limbă și mai aflăm și noi, dar eu vă spun două lucruri destul de importante. Am participat la grupurile de lucru de reelaborare, în urma observațiilor pe care Comisia Europeană le-a avut la prima variantă de PNS. Personal, asociația pe care o reprezint nu a primit nici la această dată minutele de lucru din acele grupuri de lucru. Au trecut vreo două luni de zile, iar dânșii au trimis PNS-ul la Bruxelles. Ce-or fi trimis, om vedea și noi. Am încercat să găsesc acest PNS pe site-ul MADR, dar nu l-am găsit”, a precizat Ion Păunel pentru AGRO TV, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Reprezentantul Uniunii Salvăm Țăranul Român avertizează că tăierile bugetare din anumite sectoare, precum cele pentru tinerii fermieri și legumicultură, ar putea avea un impact negativ.

”Tot din informațiile pe care le aflăm și noi de la mai marii noștri, tinerii fermieri, după ce că aveau oricum un buget nu prea mare, se pară că le-au mai tăiat 30-40 de milioane de euro în viitoarea alocare financiară. Sprijinul cuplat pentru sectorul legume fructe, în 2014-2022 a avut 13,2 milioane de euro pe an. În viitoarea alocare financiară o să avem doar 2,4 milioane de euro pe an. Am solicitat, am strigat, am cerut, nu știm ce se întâmplă, probabil că nu o să ne dea nimeni nimic”, a mai spus Ion Păunel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole