Se redeschid piețele?! Orban: ”Analizăm această posibilitate”

Guvernul României analizează posibilitatea de a redeschide piețele aflate în spații închise, anunță șeful executivului. Într-o conferință de presă susținută cu puțin timp în urmă, Ludovic Orban a precizat că o decizie definitivă în acest sens nu a fost încă luată, iar aceste spații vor fi redeschise doar în contextul respectării unor norme de protecție foarte stricte.

”Analizăm posibilitatea redeschiderii piețelor care funcționează în spații închise, cu atât mai mult cu cât a venit iarna și temperatura a coborât. Analizăm posibilitatea de a redeschide piețele. Sigur, sunt și alte măsuri, dar orice decizie pe care o vom lua va fi luată în funcție de evoluția epidemică. Când vom avea o analiză și vom fi pregătiți să luăm o decizie, o vom face publică, dar sigur, orice redeschidere a piețelor nu va fi posibilă decât cu respectarea unor norme de protecție sanitară foarte stricte”, a precizat premierul Orban în cadrul unei conferințe de presă.

Reamintim că piețele care funcționează în spații au fost închise începând cu data de 9 noiembrie, pentru a evita răspândirea coronavirusului. Potrivit autorităților, aceste spații reprezentau focare de infecție.

Micii producători și comercianți au reacționat vehement la decizia Guvernului, organizând chiar și un protest în Piața Victoriei din București pe data de 18 noiembrie.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole