Scheme de sprijin pentru legumicultura, pomicultura si viticultura, anuntate de Adrian Oros

Vești bune pentru fermierii din sectoarele legumicol, pomicol și viticol! Aceștia nu au fost uitați de oficialii din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, care lucrează în prezent la niște scheme de sprijin care să vină în ajutorul celor afectați atât de secetă, cât și de pandemie. Într-o conferință de presă susținută în județul Iași, ministrul agriculturii, Adrian Oros, a precizat că schemele de sprijin sunt în lucru, iar valoarea lor va fi anunțată în perioada următoare, după ce proiectele de acte normative vor fi finalizate.

”În ultima perioadă am fost întrebați și ni s-au adus documente justificative privind pierderi în sectorul legumicol, precum și pentru cei care activează în pomicultură și viticultură. Pentru aceste sectoare, colegii mei lucrează la niște scheme de sprijin care vor fi tot din bani europeni. Când vom definitiva acele scheme vă vom comunica exact care este cuantumul pe fiecare sector în parte, dar și sumele de bani”, a declarat ministrul Agriculturii în cadrul conferinței de presă de la Iași.

Ministrul a mai precizat la Iași faptul că pentru apicultori se așteaptă elaborarea normelor europene ce vor fi aplicate pentru perioada 2021-2027.   

De asemenea, fermele de familie – 874 la nivelul țării – vor primi plăți redistributive după ce vor fi analizate nevoile și în special cele mai mici vor fi susținute. Oros a mai menționat că pentru dezvoltarea pieței locale a fost modificată legea achizițiilor publice tocmai pentru a fi luate produsele de la producători locali și pentru a susține economia locală.   

Șeful MADR a vorbit și despre sprijinul pentru liceele agricole din țară. Potrivit lui, pentru cele 58 de licee cu profil agricol au fost dați bani, mai precis, pentru fiecare liceu în parte, se va aloca suma de 175.000 de lei. Ministrul Agriculturii Adrian Oros a subliniat că învăţământul agricol profesional dual este una dintre soluțiile pentru a rezolva problema forţei de muncă calificate în agricultură.

- Publicitate -

Autor: Daria Diaconiuc

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole