Pe Bogdan Baciu, bucureștean get-beget, l-am cunoscut recent în comuna Corbi, din județul Argeș, la o inedită sărbătoare. Se aniversa pentru a XXI a oară, Ziua Fiilor Satului Poienărei, motiv pentru care toată suflarea comunității se adunase la biserica din sat.
Nu era foarte greu să identifici oamenii locului, pentru că toți purtau straie ciobănești. Chiar și primărița avea acelasi port. Din mulțime, s-a făcut remarcat un om atât de plăcut impresionat, încât emoția lui se vedea cu ochiul liber.
Pentru Bogdan Baciu (foto jos) a fost vorba de dragoste la prima vedere pentru meleagurile în care se practică oieritul de generații întregi – fericită coincidență cu numele său!
„Am ajuns în Poienărei cu totul întâmplător, în toamna lui 2021, la o campanie de împădurire. De pe acel platou unde plantam, am privit în jur și am rămas fascinat de priveliște, de aerul curat, de simplitatea oamenilor și de bogata istorie a acestor locuri. Am luat legătura cu primărița Anca Baciu, care din pură coincidență purta același nume ca și mine, și, hotărât, i-am spus că vreau să cumpăr ceva în zonă, să am aici o reședință. Așa a început totul, am prins rădăcini aici odată cu pomii plantați în acea toamnă”, spune Bogdan Baciu.
În urmă cu două decenii, Poienărei era un sătuc de ciobani aflat pe cale de dispariție. Însă dupa ce a fost racordat la rețeaua de apă curentă si canalizare, sistemul de iluminat a fost modernizat, iar ulițele au fost toate asfaltate, a devenit atât de atractiv, încât mulți dintre cei plecați cândva de aici s-au reîntors. Și mai mulți sunt însă cei care, asemenea lui Bogdan Baciu, odată ce ajung aici, prind rădăcini definitv.