„Mediul rural s-a săturat”! Fermierii spanioli au blocat autostrăzile

Politicile extrem de ambițioase privind mediul pe care le duc liderii Uniunii Europene încep să întâmpine din ce în ce mai multă opoziție, în special din partea fermierilor. „Mediul rural s-a săturat”, este mesajul fermierilor spanioli, care au blocat marţi traficul pe unele dintre cele mai importante autostrăzi, alăturându-se colegilor europeni care protestează faţă de costurile mari, birocraţie şi concurenţa din ţările non-UE, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

„Cu nuanţe diferite, la nivelul întregii Uniuni Europene, avem aceleaşi probleme. Mediul rural s-a săturat”, a avertizat Donaciano Dujo, vicepreşedinte al ASAJA, una dintre cele mai mari asociaţii ale agricultorilor spanioli.

Mai multe sindicate de profil au anunțat organizarea de proteste începând de joi, însă mulţi fermieri au ieşit încă de marți cu tractoarele pe străzi, creând blocaje în trafic în întreaga ţară, din Sevilia şi Granada, în sud, şi până la Girona, în apropiere de graniţa cu Franţa, au precizat responsabilii care se ocupă de gestionarea traficului.

„Fără fermieri nu există mâncare”, se putea citi pe pancartele afișate pe tractoare de protestatari.

Potrivit Reuters, fermierii spanioli se plâng, alături de colegii lor din Franţa, Belgia, Italia şi Portugalia, de birocraţia europeană din ce în ce mai greoaie, preţurile mici pe care le primesc pentru produsele lor şi creşterea costurilor. Ei susţin că regulile care sunt impuse agricultorilor europeni pentru a proteja mediul îi fac să fie mai puţin competitivi decât cei din alte regiuni, precum America Latină sau ţările non-UE.

În ultimele zile, blocajele instituite de agricultori în Franţa şi Belgia au escaladat în unele cazuri în confruntări violente cu poliţia. 

Citește și Al Bano merge cu tractorul la Roma să protesteze alături de fermieri!

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole