S-au deblocat azi FINANȚĂRI de 560 milioane EURO pentru fermieri! Lege PROMULGATĂ

Președintele României a promulgat astăzi Legea pentru completarea art. 23 din Legea nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, prin care se stabilește faptul că fermierii vor putea realiza construcții cu destinație agricolă în extravilan fără a mai fi necesară realizarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ).

Proiectul de lege a fost inițiat de către actualul ministru al agriculturii, Adrian Chesnoiu, imediat după ce a fost numit în funcția de președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților.

”Este primul proiect de lege pe care l-am inițiat în calitate de deputat, alături de colegii mei parlamentari social-democrați din Olt, dar și din ambele grupuri parlamentare ale PSD. M-a bucurat totodată și faptul că la această inițiativă au aderat și parlamentarii UDMR, AUR și PNL.

Modificarea legii era mai mult decât necesară: multe construcții agricole fac obiectul unor proiecte de investiții finanțate din fonduri europene nerambursabile, existând pericolul blocării investițiilor în agricultură și neaccesarea acestor fonduri. Practica implementării proiectelor cu finanțare europeană ne-a dovedit cât de birocratice pot fi procedurile. Am reușit astăzi încă un pas important spre debirocratizare. Vor urma și alte măsuri în sprijinul fermierilor români”, a transmis Chesnoiu imediat după ce Legea a fost votată în Parlament.

Intrarea în vigoare a legii poate însemna și deblocarea mai multor proiecte pe fonduri europene care nu puteau fi realizate pentru că fermierii nu realizaseră PUZ-urile în timp util. AGRO TV a atras atenția asupra acestei probleme, în contextul în care mai există fonduri în valoare de sute de milioane de euro disponibile, care riscă să rămână neaccesate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole