27 mai 2022 - 03:46

Fermieri, mergeti URGENT la APIA! S-a reluat depunerea cererilor pentru Masura 21

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a reluat, începând de astăzi, 5 octombrie, procesul de depunere cererilor pentru Măsura 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza Covid-19. Astfel, în urma modificărilor realizate pentru corectarea neconcordanțelor, fermierii care au întâmpinat probleme în procesul de depunere a cererilor sau au fost refuzați pe motiv că ar fi neeligibili, se pot adresa din nou funcționarilor din centrele APIA. Au fost clarificate o serie de reguli, pentru ca mai mulți fermieri să poată accesa ajutorul de criză de până la 7.000 de euro pe fermă.

Zilele trecute, fermierii au solicitat mai multe modificări care au fost realizate în aceste zile. În primul rând, definiția de fermier activ din Măsura 21 nu îi includea pe crescătorii de animale (bovine, ovine și caprine) care beneficiau doar de Ajutoarele Naționale Tranzitorii (ANT), achitate de la bugetul de stat, și care nu dețineau suprafețe de teren. Această neregulă a fost corectată, iar, începând de astăzi, acești fermieri pot depune cererile pentru a beneficia de subvenția de criză.

În ceea ce privește legumicultura, la spațiile protejate, suprafața minimă a parcelei a fost actualizată la 0,03 ha.

Modificări au fost aduse și pentru sectorul pomicol, unde s-au introdus noi specii care intră la plată, în special culturi pentru industrializare.

Reamintim că cererile pentru subvenția de criză prin Măsura 21 se depun până la data de 23 octombrie 2020. Recomandăm fermierilor să urgenteze procesul de depunere a cererilor și să se deplaseze cât mai repede la sediile APIA, ori să depună documentele online, pentru a se asigura că vor beneficia cât mai repede de ajutorul de stat.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.