S-a decis! Gata cu măsurile de sprijin pentru energie!

Comisia Europeană (CE) a anunţat luni că a decis să nu prelungească măsurile de sprijin pentru energie, introduse anul trecut, destinate să contracareze impactul preţurilor crescute, după ce invadarea Ucrainei de către Rusia a dus la explozia preţurilor la petrol şi gaze, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Potrivit executivului comunitar printre măsurile au contribuit la calmarea pieţelor de energie din Europa, se numără cele referitoare la reducerea cererii de energie electrică, plafoanele de venituri pentru centralele electrice, precum şi o serie de reguli de stabilire a preţurilor cu amănuntul.

„Comisia Europeană confirmă că nu va propune o prelungire a acestor măsuri de criză”, a precizat Bruxelles-ul, susținând că preţurile la electricitate au scăzut acum la mai puţin de 80 euro/MWh, în timp ce preţul gazelor s-a stabilizat, astfel încât majorarea preţurilor energiei electrice din 2022 este considerată „mai puţin probabilă să aibă loc în următoarea iarnă”.

Totodată, Comisia precizează că unele aspecte ale măsurilor de sprijin pentru energie sunt incluse în propunerile pe termen mai lung ale CE privind ajustările structurale ale pieţei de electricitate.

Conform Comisiei Europene, acele propuneri sunt menite să sporească utilizarea contractelor de energie cu preţ fix, să protejeze consumatorii de creşterile de preţ şi să accelereze tranziţia la energia regenerabilă.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole