S-a confirmat existența unui nou focar de pestă porcină africană

Autorităţile sanitar-veterinare din Vaslui au confirmat existenţa unui focar de pestă porcină africană într-o gospodărie din localitate Iveşti, acolo unde s-a confirmat existența virusului la trei porci domestici.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, de Instituţia Prefectului Vaslui, zona afectată a fost pusă sub supraveghere şi au fost instituite o serie de restricţii privind mişcarea de suine din zonele afectate de boală şi interzicerea sacrificării porcinelor din exploataţie.

”Facem apel la cetăţeni şi la crescătorii de porcine, să anunţe de urgenţă medicul veterinar în situaţia în care apar modificări în statusul de sănătate al porcinelor din gospodăriile proprii sau apar cazuri de mortalitate în rândul porcinelor. Precizăm că în cazul confirmării unui focar de Pestă Porcină Africană la porcinele din gospodăriile populaţiei care sunt identificate, proprietarii de porcine vor fi despăgubiţi, în condiţiile respectării legislaţiei sanitar-veterinare. Totodată atragem atenţia cetăţenilor că este interzis consumul cărnii de porc fără a fi efectuat examenul trichineloscopic al acesteia” este mesajul transmis de  autorităţi.

Totodată, ținând cont de evoluţia virusului pestei porcine africane de pe teritoriul judeţului Vaslui, reprezentanţii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Vaslui şi ai Instituţiei Prefectului fac apel către primari, consiliile locale şi către cetăţeni să trateze cu maximă responsabilitate acţiunile care ţin de prevenirea răspândirii virusului şi recomandă să se respecte cu stricteţe toate acţiunile impuse de autorităţile competente.

 

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole