Românii încep să ”prindă gustul” cărnii de vită și oaie

Comportamentul de consum al românilor s-a schimbat, în ultima perioadă, și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și oaie, a scris pe pagina sa socială, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros.

„Consumul de carne de vită românească este încurajat prin organizarea de evenimente precum Romanian Beef Master, ce s-a desfășurat în data de 4 august 2021, la Șelimbăr, județul Sibiu. 

Cu această ocazie a fost desemnată cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită. Concurenții au gătit exclusiv cu produse din țara noastră, folosind condimente, legume și carne de vită din producția autohtonă, informează colegii de la profit.ro.

Prin acest demers, bucătarii și-au arătat susținerea pentru consumul de produse românești, folosindu-se de această oportunitate pentru a încuraja cât mai multă lume să vină în sprijinul fermierilor români, prin achiziția de produse de pe plan local.

În cadrul evenimentului, am declarat că în ultima perioadă comportamentul de consum al românilor s-a schimbat și aceștia încep să consume mai multă carne de vită și de oaie. Încurajez organizarea unor astfel de manifestări care îmbină educația culinară cu promovarea produselor românești”, a subliniat oficialul.

Ministrul Agriculturii a participat, miercuri, la invitația Asociației Culturale Euro Est Alternativ, la prima ediție a evenimentului Romanian Beef Master by Radu Zărnescu, competiție care a stabilit titlul de cea mai bună echipă de bucătari români specializați în prepararea cărnii de vită.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole