România și-a expus cartofii la „Potato Europe 2024”

Potato Europe

În perioada 11-12 septembrie 2024, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale împreună cu Federația Națională a Cartofului din România a participat cu stand la Târgul Internațional „Potato Europe 2024”, organizat în localitatea Villers Saint Christophe din Republica Franceză, se arată într-un comunicat al MADR remis vineri redacției AgroTV.

Potato Europe” este un eveniment important pentru profesioniștii care lucrează în domeniul cercetării, cultivării și procesării cartofului și reprezintă o oportunitate pentru promovarea expertizei, competitivității sau furnizări de servicii Ia scară largă, profesională în domeniul cultivării și cercetării cartofului.

Acest eveniment internațional are loc în fiecare an într-una dintre cele patru țări mari producătoare de cartofi și partenere ale evenimentului, respectiv Franța, Belgia, Țările de Jos și Germania.

Participanții au ocazia de a afla informații privind întreg lanțul de producere și valorificare a cartofului, tehnologii de cultivare, depozitare, procesare și modalități de comercializare.

În cadrul manifestării, pe lângă standurile participanților, există și un câmp demonstrativ, în care companiile își pot prezenta cele mai recente progrese în materie de obținere a cartofului, atât pentru consum, cât și pentru sămânță, fertilizare, combaterea bolilor și dăunătorilor, precum și tehnici de recoltare.

Alături de reprezentanții MADR, la acest eveniment, se află exponenți din cercetarea agricolă românească, care au adus material biologic de înaltă calitate obținut de unitățile de cercetare din domeniul cartofului, respectiv, Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Cultura Sfeclei de Zahăr Brașov, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Tg. Secuiesc, Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare Suceava și Stațiunea de Cercetare – Dezvoltare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni.

Prin participarea României la acest eveniment se asigură promovarea expertizei, competitivității, precum și a rezultatelor sistemului de cercetare – dezvoltare românesc la nivel european. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *