România, în lumea bună a cartofului – Târgul Internațional Potato Europe

România este prezentă pentru prima dată cu un stand național la cel mai important eveniment european dedicat producerii cartofului, Târgul Internațional Potato Europe, transmite Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR).

Potato Europe un eveniment anual de anvergură, organizat pe rând de Belgia, Olanda, Germania și Franța, ce urmărește toate etapele de producție și procesare a cartofului. Ediția din acest an a Târgului Internațional Potato Europe are loc în orașul belgian Tournai, în perioada 6-7 septembrie, și este considerată cea mai extinsă de până în prezent, bucurându-se de participarea a peste 220 de expozanți și experți din state membre UE, dar și din Regatul Unit și Turcia.

„Participarea la acest eveniment reprezintă o oportunitate pentru cercetătorii și fermierii români atât din perspectiva schimburilor de opinii cu institute omoloage și consolidării expertizei în materie, cât și din cea a prezentării contribuției românești la dezvoltarea procesului de producție a cartofului”, scriu reprezentanții MADR pe pagina de Facebook a instituției.

Din partea țării noastre, sunt prezenți Clubul Fermierilor Romani, împreună cu Stațiunea de Cercetare Dezvoltare Agricolă Târgu Secuiesc, Stațiunea de Cercetare pentru Cultura Plantelor pe Nisipuri Dăbuleni și Institutul Național de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr din Brașov.

„Importanța evenimentului a fost marcată de deschiderea sa în prezența vicepremierului Belgiei, David Clarinval, responsabil de domeniile agricultură și IMM-uri în guvernul federal belgian. Cu această ocazie, vicepremierul belgian a vizitat, în prima zi a evenimentului, standul României (foto)”, mai notează repreentanții MADR.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole