19 octombrie 2021 - 12:22

EXCLUSIV! Când se plătesc restanțele la motorină pentru trimestrele III și IV

Fermierii români beneficiari ai ajutorului de stat pentru motorina utilizată în agricultură așteaptă cu nerăbdare ca banii pentru trimestrele III și IV ale anului trecut să fie plătiți. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, noul secretar de stat din cadrul Ministerului Agriculturii, Marius Micu, a venit cu lămuriri în privința datei când aceste sume vor ajunge în conturile fermierilor.

Potrivit lui Micu, restanțele pentru ajutorul de stat urmează să intre în conturile beneficiarilor în maximum trei săptămâni.

”În ceea ce privește ajutorul de stat pentru motorină pentru trimestrele III și IV, acesta a fost pus în consultare publică. Am văzut că zilele trecute s-a creat o emoție și într-adevăr trebuie să ne grăbim să efectuăm aceste plăți cât mai repede, însă întotdeauna există proceduri și trebuie să trecem prin ele. Actul normativ a fost în dezbatere publică și va intra în circuitul interministerial de avizare și va ajunge pe masa Guvernului.

Ca o estimare, în două-trei săptămâni de zile, banii ar trebui să intre în conturile fermierilor, pentru ambele trimestre. Teoretic am ajunge la zi”, a precizat secretarul de stat Marius Micu pentru AGRO TV.