Recolta de porumb scade drastic! Vezi cifrele!

Seceta severă care s-a abătut asupra Europei va avea consecințe drastice în privința producției de porumb de anul acesta. Astfel, Comisia Europeană (CE) a redus cu 10% estimările privind recolta de porumb din acest an în blocul comunitar, transmite agenția Reuters, citată de AGERPRES.

Este a doua scădere consecutivă estimată de Comisie, după ce, luna trecută, redusese estimările privind recolta de porumb cu aproape şase milioane tone (8%).

Astfel, potrivit ultimei prognoze, producţia de porumb utilizabil în UE, în sezonul 2022/23, se va situa la 59,3 milioane tone, în scădere faţă de un nivel de 65,6 milioane tone previzionat luna trecută.

Reducerea vine ca urmare a estimărilor privind randamentele mai scăzute în România, Franţa, Bulgaria şi Ungaria, a precizat executivul comunitar.

Specialiștii Comisiei Europene au explicat că, în timpul perioadei cruciale de creştere din vară, recolta de porumb este afectată de valurile de căldură şi de ceea ce ar urma să fie cea mai severă secetă din Europa din ultimii cel puţin 500 ani.

- Publicitate -

În condițiile unei recolte mai scăzute, Comisia a majorat prognoza privind importurile de porumb ale blocului comunitar în sezonul 2022/23, la 20 milioane tone, de la un nivel de 16,5 milioane tone previzionat luna trecută, şi a înrăutăţit estimarea privind exporturile UE la patru milioane tone, de la cinci milioane tone.

În contrast, a fost revizuită în creştere prognoza Comisiei privind producţia de grâu comun utilizabil în UE în sezonul 2022/23, la 126 milioane tone, de la 123,9 milioane tone estimate în iulie. De asemenea, proiecţiile privind exporturile de grâu comun ale Uniunii Europene au fost menţinute la 36 milioane tone.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole