Reacții dure la decizia de închidere a piețelor

Ultimele zile au adus multe reacții dure la adresa autorităților, și nu numai.

Organizația Fabricat în Iași condamnă închiderea piețelor în contextul creșterii numărului de infectări cu virusul Sars-Cov2. Piețele producătorilor locali nu se diferențiază foarte mult de supermarketuri din perspectiva protejării. Aceleași condiții de precauție pot fi aplicate în ambele cazuri.

Închiderea piețelor ar pune în pericol economic producătorii autohtoni și ar favoriza marfa din import. Cerem Guvernului României să vină urgent cu soluții pentru această problemă gravă pe care o crează. Producătorii locali sunt esențiali atât în dezvoltarea agriculturii românești cât și pentru asigurarea populației cu alimente naturale și de calitate. În contextul crizei actuale, producătorii trebuie să fie ajutați, nu limitați.

Propunem Guvernului să țină piețele deschise, asigurându-se în schimb că sunt implementate măsurile necesare pentru protecția socială iar producătorii primesc Pos-uri pentru plata cu cardul (acestea există deja în piața din zona Alexandru, Iași). Credem că închiderea piețelor este o politică anti-concurențială și inoportună pentru producătorii locali și pentru economia locală.

Între timp, recomandăm producătorilor locali să își listeze gratuit produsele pe care le vând în Grupul de Facebook Fabricat în Iași și îndemnăm consumatorii să cumpere local pe cât posibil pentru a ajuta antreprenoriatul autohton.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole