17 ianuarie 2022 - 22:11

Adrian Rădulescu: ”Agricultura are un ministru incompetent! Să-și dea demisia”

Atacurile la adresa ministrului agriculturii, Adrian Oros, continuă din partea celor implicați într-un fel sau altul în sectorul agricol românesc, după ce acesta nu și-a respectat promisiunea de a acorda despăgubiri de secetă pentru culturile de primăvară calamitate anul trecut.

Deși mai bine de 30.000 de fermieri se află într-o situație disperată și nu își pot relua ciclul de producție anul acesta, din cauza datoriilor uriașe, Guvernul nu a găsit până acum soluțiile necesare pentru a le da o mână de ajutor. În acest context, mulți îl consideră vinovat direct pe ministrul agriculturii, Adrian Oros.

În emisiunea ”Agricultura la Raport”, fermierul Adrian Rădulescu l-a sfătuit pe șeful MADR să-și dea demisia, aceasta fiind singura șansă să-și spele imaginea după ce i-a mințit pe fermieri.

”Eu l-aș ruga, în numele fermierilor, ca să-și spele imaginea, să-și dea demisia. Ne-a păcălit și anul trecut. V-am spus că diferența pe care nu ne-a dat-o anul trecut la calamitățile la culturile din toamnă n-o s-o mai primim și așa e. (…) N-avem ce să-i facem premierului, de vină este ministrul agriculturii, care a fost și atunci și acum. Să meargă la meseria lui, el e cu câini și cu pisici”, a spus Adrian Rădulescu.

Mai mult, fermierii sunt nemulțumiți și de votul ministrului la amendamentul pentru legea bugetului în care erau prevăzute sumele pentru despăgubirea fermierilor, amendament la care șeful MADR a votat împotrivă.

”Domnul Oros era obligat să voteze acel amendament la legea bugetului, alături de PSD și de ceilalți care l-au votat. Fiind ministrul agriculturii nu poți să votezi împotriva ministerului pe care îl conduci. Du-te, măi omule, acasă, dacă tu ai votat împotrivă. De ce mai stai acolo? Cum să te duci acum la primul ministru și să-i ceri bani să le dai la fermieri, când tu ai votat împotrivă?

Agricultura are un ministru incompetent! Tu, ministru al agriculturii, trebuia să te duci la prim-ministru și să te lupți cu el și să nu pleci de acolo, pentru că tu știi agricultură, nu știe premierul. Dacă tu nu știi să-ți susții punctul de vedere și habar n-ai, nici nu știi alfabetul agriculturii românești, ajungem într-o astfel de situație”, a mai precizat Adrian Rădulescu.