O șansă în plus pentru ciobani vine de la bucătarii pasionați, care le cumpără produsele. Aceștia au început să folosească tot mai mult în preparatele lor materia primă pe care o găsesc chiar la stână.
„Avem o legătură strânsă cu mediul rural, pentru că de acolo dorim să ne luăm toate produsele, fiindcă sunt naturale și este mult mai bun gustul, care este unul tradițional românesc”, este de părere Robert Dijmărescu (foto jos), bucătar și membru al unei renumite academii internaționale cu profil gastronomic.
Asta îi oferă posibilitatea să îi ajute pe ciobani, punând astfel în valoare și mai mult produsele provenite direct de la producătorii din zona sa.
„În momentul în care gătim cu materie primă provenită de la micii producători, mai ales în zona mea, zona Olteniei, care este axată pe agricultură și în mod special pe oierit, eu gătesc foarte mult cu produse derivate din carnea de oaie, fiind produse bio”, mai spune pasionatul bucătar.
Acesta punctează, o dată în plus, faptul că ar ajuta crearea unei infrastructuri specifice, pentru că la acest moment sunt prea puține puncte de sacrificare și abatorizare, motiv pentru care acum se merge pe modul tradițional, ajutându-se mult și de colaborarea cu medicii veterinari din zonă.