16 mai 2022 - 08:59

REVOLTA micilor fermieri în toată România! Comercianții se împotrivesc închiderii piețelor

Decizia anunțată de autorități în urmă cu câteva zile, de închidere a piețelor agroalimentare aflate în spații închise, a stârnit un val de proteste vehemente din partea comercianților și a micilor fermieri. Aceștia se plâng că măsurile restrictive impuse de Guvern îi aruncă în pragul falimentului, pentru că nu mai au unde să-și vândă produsele.

În Piața Crângași din București, comercianții au protestat în această dimineață din cauză că piața va fi închisă. Proteste similare au avut loc în mai multe mari orașe din România, precum Timișoara, Piatra Neamț, Suceava sau Pitești, transmite g4media.

Lângă Piața Crângași din București, în jur de o sută de comercianți au protestat, luni dimineața, nemulțumiți de măsurile luate de Guvern. Aceștia susțin că nu au ce să facă cu marfa, nu au unde să o vândă, și nu mai au bani cu care să-și plătească facturile. Potrivit lor, piața este ventilată, produsele protejate cu paravane și folii, astfel neexistând niciun risc epidemiologic. La fața locului și-au făcut apariția și forțele de ordine, din cauza situației tensionate. 

Potrivit Primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, piața trebuie să rămână închisă conform regulilor stabilite de autorități, iar cele 48 de tarabe se relochează în parcarea de lângă, unde comercianții își vor putea vinde produsele începând de mâine.

Potrivit publicației Monitorul de Suceava, zeci de comercianți au protestat și în Piața Mare din Suceava. Aceștia au refuzat să se mute la tarabele amplasate în afara halei, reclamând că marfa va fi afectată de temperaturile scăzute, iar munca lor va fi în zadar. ”Nu e normal să fim aruncați afară în prag de iarnă!”, spune unul dintre protestatari.

Și la Timișoara a fost un protest spontan al câtorva comercianți, care se temeau că nu vor mai avea unde să-și vândă marfa. Protestul a fost, însă, dezamorsat rapid de directorul Serviciului Piețe, care le-a dat asigurări că își vor putea vinde produsele în căsuțele folosite pentru târgurile de Crăciun și de Paști, amplasate în fața pieței.

Proteste au avut loc și în fața Prefecturii județului Argeș, unde zeci de oameni au cerut să discute cu autoritățile în privința măsurilor restrictive impuse. Comercianții sunt și acolo nemulțumiți de închiderea piețelor, însă autoritățile le-au oferit asigurări că s-au găsit măsurile necesare în fiecare piață pentru ca micii fermieri să-și poată vinde marfa.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.