Programul Tomata Ciclul 2, ANULAT! Oficial MADR: ”Este puțin probabil să existe”

Legumicultori, luați-vă gândul de la banii pentru Ciclul 2 din Programul Tomata! Deși ministrul agriculturii a anunțat în repetate rânduri că vor fi alocați bani și pentru fermierii din ciclul 2 de producție, oficialii de la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale bat în retragere. În emisiunea ”Agricultura la Raport”, secretarul de stat George Scarlat a precizat că sumele au fost solicitate la rectificarea bugetară, însă este târziu să vorbim astăzi despre un astfel de sprijin.

”Noi am solicitat sume de la Ministerul de Finanțe la rectificarea bugetară, sperăm să și obținem, dar cred că este puțin tardiv să vorbim astăzi de bani pentru Cicul 2 la Tomata, întrucât fermierii au înființat culturile, parte din ei sunt în producții. Aș vinde iluzii să spun că va exista. Poate vom găsi o altă formă de sprijin pentru acești fermieri, dar puțin probabil pentru Ciclul 2 la Programul Tomata”, a precizat George Scarlat în exclusivitate pentru AGRO TV.

Deși oficialul MADR a precizat că sumele pentru cilcul 2 au fost solicitate de la Ministerul Finanțelor Publice, legumicultorii susțin altceva. Săptămâna trecută, tot în cadrul emisiunii ”Agricultura la Raport”, președintele Sindicatului Producătorilor Agricoli Olt, Ion Păunel, spunea că ministrul finanțelor nu avea nicio idee despre acest sprijin.

”Într-un fel sau altul, am văzut din partea ministrului agriculturii, nu și din partea secretarilor de stat, o reticență față de horticultură, față de legumicultură. Cerem public, în cadrul emisiunii dumneavoastră, să ne spună cât mai repede dacă Tomata Ciclul 2 va continua. Pentru că din întâlnirile care au fost și cu alți membri ai executivului, inclusiv cu premierul, ministrul de finanțe a rămas surprins de acest Program Tomata ciclul 2, pentru că la el nu a ajuns nicio informație. Păi cum, tu ai afirmat public că va exista acest program, dar nu-l anunți pe ministrul de finanțe, cel care bugetează?”, preciza atunci Ion Păunel.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole