Programul Tomata 2024 – Când și unde se depun cererile pentru ajutorul de 3.000 EURO

Fermierii care cultivă legume în spații protejate și vor să beneficieze de sprijinul de 3.000 de euro/1.000 mp, oferit de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) prin programul tomata, trebuie să depună cererile chiar în această perioadă. Potrivit secretarului de stat Adrian Pintea, termenul limită pentru depunerea dosarelor este 16 mai 2024.

Oficialul MADR le reamintește legumicultorilor că cererile pentru programul tomata se depun la Direcțiile Agricole Județene.

”În ceea ce privește programul tomata, așa cum a fost promis în urma negocierilor care au avut loc cu asociațiile de legumicultori, acesta continuă și în acest an. S-au făcut demersuri la Comisia Europeană pentru a acorda această sumă în două tranșe, pentru a nu se aștepta până la final. S-au dat 1.500 de euro acum și 1.500 urmează să se dea.

Acum este perioada în care se depun aceste cereri. Cererile nu se depun la APIA, ci se depun la Direcțiile Agricole Județene. Data de 16 mai este ultima zi în care se depun aceste cereri. Revin cu rugămintea la toți cei care vor să acceseze programul tomata, să depună documentele, sau dacă au nelămuriri să discute cu cei de la DAJ, astfel încât toți cei care sunt eligibili să-și depună în perioada legală cererile, astfel încât să fie procesate de colegii de la DAJ și să poată să-și urmeze fluxul de autorizare la plată”, a precizat Adrian Pintea pentru AGRO TV.

Totodată, oficialul MADR a confirmat informația că se pregătește o nouă subvenție pentru fermierii din sectorul legumicol, mai precis pentru cultivatorii de ceapă.

”Așa cum este în acest moment acea măsură pentru usturoi, au fost solicitări din partea celor care cultivă ceapă, pentru că sunt cumva aceleași condiții, aceeași manoperă. Luăm în calcul foarte serios să acordăm și pentru ceapă această formă de sprijin. Cu siguranță vom găsi o cale și o soluție pentru acordarea sprijinului și pentru culturile de ceapă”, a mai subliniat Adrian Pintea, în emisiunea ”Agricultura la Raport”.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

5 COMENTARII

  1. La prețul de 12 euro pe kg al roșiilor ce le găsim în piețe , consider că nu mai este necesară subvenția la tomate.
    Subvenția este un mijloc de a ajuta producătorul dar și consumatorul .

  2. Am fost la Direcția Agticola Arad și mi au spus ca nu au baza legala doar pentru 7400.10 lei(1500 euro)! Inclusiv cererea am făcut o pe această sumă!!! Am intrebat de 3 ori despre ceilalti 1500 de euro si mi au spus ca poate pe ciclul 2! Deci, o mică mare dezinformare…

  3. În câteva zile suntem în luna Mai și cei de la DAJ nu au primit nimic concret legat de programul Tomata 2024. Momentan se face înscrierea pt grantul de 1500E, până la data de 10 Mai inclusiv! Așteptam…că în fiecare an!

  4. Cu ăștia rămânem un haos total ce-i de la DAJ nu știu nimic concret bine nu sunt ei de vina totul este de la minister mai nou o sa ne ia și ANF-UL din profit nu știi cum sa ne distrugă!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole