Ministrul Barbu pregătește o nouă subvenție la hectar pentru fermierii români

Fermierii români ar putea beneficia, în curând, de încă o subvenție pe care o are în plan ministrul agriculturii, Florin Barbu. Fermierii din sectorul legumicol ar urma să fie cei vizați de această formă de sprijin, mai exact producătorii de ceapă.

Se pare că șeful MADR se gândește la un program similar celui pentru producția de usturoi, care să fie limitat la o anumită suprafață per beneficiar. Potrivit lui Barbu, România produce foarte multă ceapă în acest moment, însă în unele cazuri, suprafețele cultivate sunt disproporționate.

”Să știți că nu renunț la ideea cu ceapa. Sunt suprafețe foarte mari de ceapă în România, dar încercăm să facem o anvelopă, oricum o să o limităm la anumită suprafață, pentru că foarte mulți fermieri din sectorul vegetal care au 1.000 de hectare, au început să pună 50-100 de hectare de ceapă. La o anumită suprafață, trebuie să mergem cu o subvenție și pe ceapă”, a precizat ministrul Florin Barbu într-un dialog cu un legumicultor, la Târgul de promovare a produselor românești de la sediul Ministerului Agriculturii.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Ar trebuii sa va respectati cuvantul si sa platiti subventia pe anul trecut, nu mai zic si de cei 100 euro de la protest..eu, fermier din Timis nici acum nu am primit mizeria aia de subventie, si suntem in luna aprilie..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole