Programul INVESTALIM – Una s-a promis, alta s-a făcut

Noua schemă de ajutor de stat pusă la cale de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, denumită INVESTALIM, a fost lansată săptămâna trecută. Totuși, se pare că nimeni nu se înghesuie deocamdată să primească banii puși la dispoziție prin intermediul Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Potrivit informațiilor oficiale de pe site-ul AFIR, deși depunerea proiectelor a început în 27 octombrie, până astăzi nu a fost depus niciun proiect.

Consultanții explică această lipsă de interes prin prisma faptului că programul INVESTALIM, în forma sa finală, nu este ceea ce se promisese că va fi la început. De altfel, acesta nu respectă nici Ordonanța prin care a fost aprobat.

”Acest ghid pe INVESTALIM nu respectă ordonanța sa de aprobare. A pornit ca o măsură necesară consolidării poziției de piață a produsului românesc și s-a terminat cu acordarea de finanțări pentru investiții inițiale suprapuse peste DR-22. Toată lumea din AFIR nu va recunoaște acest lucru, dar este o realitate”, a precizat consultantul Cosmin Măglaș pentru AGRO TV.

Conform fișei programului, scopul INVESTALIM este dezvoltarea regională pentru înființarea sau dezvoltarea capacităților de producție din industria alimentară, prin acordarea ajutoarelor de stat pentru stimularea investițiilor cu impact major în economie.

Mai multe detalii despre program puteți citi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole