BREAKING-NEWS! Programul Casa verde Fotovoltaice a făcut scurtcircuit!

Nici nu a început bine, că Programul Casa Verde Fotovoltaice a și făcut scrutcircuit!

Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) anunță că înscrierile persoanelor fizice de către instalatori în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice, programate începând de miercuri, 22 decembrie, au fost suspendate din cauza unor probleme de natură tehnică ale aplicaţiei informatice.

„Menţionăm faptul că dosarele depuse în aplicaţie vor fi anulate. Înscrierile vor fi reluate după rezolvarea deficienţelor aplicaţiei informatice, la o dată care va fi stabilită şi comunicată ulterior”, se menţionează într-un comunicat al AFM remis miercuri presei.

La finele sătămânii trecute, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, afirma, într-un comunicat al MMAP, că se așteaptă la o epuizare rapidă a bugetului alocat acestei sesiuni.

„Având în vedere interesul major de care se bucură acest program, estimăm că bugetul alocat sesiunii care va fi lansată săptămâna viitoare va fi epuizat destul de rapid, dar asigurăm solicitanţii că fondurile vor fi suplimentate. Pentru anul viitor, vom aloca un buget total de 650 milioane lei. Planificăm ca timp de 10 luni, începând cu luna ianuarie 2022, programul să se desfăşoare lunar cu un buget de 65 milioane lei/lună, urmând ca, în luna noiembrie, bugetul alocat să aibă o valoare echivalentă cu suma neutilizată din primele 10 luni de desfăşurare a programului. Astfel, vom putea aproba toţi solicitanţii care vor dori să participe în cadrul Programului Casa Verde Fotovoltaice”, declara Barna Tanczos.

Până una-alta, însă, ceea ce s-a epuizat a fost sistemul informatic prin care se putea accesa Programul Casa Verde Fotovoltaice. Asta pentru că tot avem o țară plină de IT-iști – culmea, chiar foarte talentați – și ne batem cu pumnii în piept cum facem noi digitalizare…

Bugetul alocat pentru acest program de ridică la valoarea de 263,7 milioane de lei. În plus, pentru a creşte şansele utilizării integrale a bugetului alocat, în aplicaţia informatică, se va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni.

Vezi aici cum trebuie să procedezi pentru a te înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole