Se fac înscrierile! Programul Casa Verde Fotovoltaice începe în 22 decembrie

Persoanele fizice interesate să se înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice se pot adresa instalatorilor validaţi în vederea înscrierii în program, începând cu data de 22 decembrie, a anunţat Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP).

Bugetul alocat pentru acest program este de 263,7 milioane de lei. Potrivit comunicatului MMAP, pentru a creşte şansele utilizării integrale a bugetului alocat, în aplicaţia informatică se va permite înscrierea în limita a 150% din valoarea alocată fiecărei regiuni.

„Scopul programului îl reprezintă creşterea eficienţei energetice, îmbunătăţirea calităţii aerului şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, prin utilizarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică necesară consumului propriu şi livrarea surplusului în sistemul energetic national”, se mai arată în comunicatul MMAP.

Din datele obținute de Administrația Fondului de Mediu (AFM) reiese că persoanele fizice interesate să se înscrie în Programul Casa Verde Fotovoltaice trebuie să se adreseze instalatorilor instalatorilor validaţi în cadrul Programului, a căror listă este publicată pe site-ul instituţiei. Astfel, proprietarul casei își va alege o societate de specialitate din județul sau din regiunea unde este locuința. Reprezentanții acestei societăți, în funcție de natura imobilului, vor face un proiect pe care îl vor depune la AFM.

Valoarea instalației trebuie să fie de minimum 22.000 de lei. Fiecare familie care vrea să instaleze panouri fotovoltaice va trebui să suporte o parte de cofinanțare de minimum 2.000 de lei. Trebuie știut că prețurile din piața pentru o instalație fotovoltaică sub 3 kilowați, cât este necesar încălzirii unei case de până în 200 de metri pătrați, variază, în acest moment, între 15.000 și 30.000 de lei, în funcție de originea panourilor și de timpul de așteptare a livrării.

După depunerea proiectelor de firmele specializate în numele beneficiarilor, reprezentanții AFM vor selecta dosarele câștigătoare în limita bugetului.

În cazul în care un proiect este selectat, firmele specializate vor monta sistemele fotovoltaice, iar pe parcurs vor primi de la AFM decontarea oferită de autorități, 20.000 de lei (4.000 de euro).

Dacă beneficiarul este nemulțumit de activitatea firmei, acesta poate schimba societatea care montează sistemul fără a mai fi nevoie de proiect nou.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

9 COMENTARII

  1. Bună ziua. As dori sa ma înscriu și eu în acest program.Va rog sa îmi o adresa și un nr de telefon și totodată și o adresa de e-mail.

  2. Buna ziua Sîntem din Reghin jud Mures.Am dori sa ne înscriem si noi in programul.Casa
    Verde Unde trebuie sa ne înscriem.La noi in Reghin am inteles ca este o firma autorizată de AFM
    Ne putem înscrie la firma noastra din Reghin?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole