Producătorii agricoli cer autorităților să-i scape de samsari

Producătorii agricoli încearcă să-și asigure subzistența, însă există foarte muți samsari care le pun bețe în roate. Aceasta este  situația care-i nemulțumește cel mai tare pe țăranii ce vând într-o piață din Lugoj, motiv pentru care aceștia i-au cerut primarului să se impună și să îi scoată din piețe pe acești samsari care vând produse cumpărate de la engros-urile din Timișoara. 

Producătorii agricoli susțin că multora dintre ei nu le este permis accesul în piața Timișul, din Lugoj, în timp ce majoritatea celor care au tarabe acolo vând produse cumpărate din piața de gros din Timișoara.

Țăranii explică că sunt condiționați de samsari să vândă la anumite prețuri, iar administrația pieței nu reușește să se impună în fața acestora.

Marfa samsarilor are diferite proveniențe, lucru care le îngreunează adevăraților producători obținerea unui preț corect. Țărani susțin că, nu de puține ori, au fost cazuri în care agricultorii din Oltenia au fost obligați să vândă marfa pe nimic pentru ca nu li s-a permis accesul in piața.

Primarul Lugojului, Claudu Buciu a declarat pentru Lugoj Info că va analiza situația și susține că este de acord ca în piață să vândă doar producătorii, subliniind faptul că își face cumpărăturile din piață. Buciu nu exclude ideea ca Primăria Lugoj să nu mai prelungească contractele de închiriere pentru mulți așa numiți “producători agricoli” care ani de zile au beneficiat de clemența administrației locale. Primarul a cerut deja o situație cu producătorii care au închiriat mese și a anunțat că va verifica personal produsele pe care aceștia le comercializează.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole