23 aprilie 2021 - 15:36

Primul porc cu un cip implantat in creier. DEZVALUIREA unui cunoscut inventator

A fost inaugurat primul purcel cu cip implantat în creier! Miliardarul inventator Elon Musk a făcut recent o demonstrație a unui porc cu un implant cerebral cu diametrul de 8 mm, pe care compania Neuralink, fondată de Musk, speră că va trata bolile neurologice.

În timpul unei emisiuni pe YouTube, Musk a prezentat un porc cu un implant de mărimea unei monede. „Partea dificilă pe care au reușit-o este că animalul are un aspect fericit, se plimba și acționează normal, iar datele sunt transmise fără fir”, spune Timir Datta-Chaudhuri de la Institutul de Cercetări Medicale Feinstein din New York, citat de newscientist.com. El a explicat că secvențele de semnale sonore scurte auzite de participanți transmit impulsuri neuronale de la râtul porcului la creierul său. De fiecare dată când un porc atinge ceva cu râtul său, un dispozitiv din creier înregistrează impulsuri.

Scopul de a-l aduce pe purcelul Dorothy la demonstrație a fost să arate modul în care acest cip implantat ar putea fi îndepărtat în siguranță dacă subiectul se răzgândește sau ar dori un upgrade.

Musk speră că, în viitor, astfel de implanturi vor ajuta la tratarea paraliziei, a bolii Alzheimer și a demenței. De asemenea, el crede că implanturile vor ajuta o persoană să se îmbine armonios cu inteligența artificială – și nu necontrolat – pericol despre care Elon Musk a avertizat de mai multe ori.

Potrivit acestuia, el speră să obțină aprobarea de reglementare pentru a implanta primul implant la o persoană în acest an. În trecut, au existat experimente cu implanturi în creier, care le permiteau oamenilor să efectueze operații simple cu puterea gândirii folosind un robot conectat la implant.

Musk a transmis că prin acest cip special s-ar putea ocoli leziunile coloanei vertebrale pentru a restabili mișcarea persoanelor paralizate. Acesta va fi în centrul primelor studii clinice la om ale companiei, care vor începe în curând.

Musk a cofondat Neuralink în 2016 și a oferit companiei două treimi din 150 de milioane de dolari.

Click pe video din cadrul prezentării, Sursa: Cnet