Subventie COVID-19 pentru crescatorii de porcine! 100.000 EURO/ferma

Crescătorii de porcine afectați de pandemia COVID-19 vor primi un sprijin din partea statului de maximum 100.000 euro pe fermă! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a publicat pe site-ul oficial în dezbatere publică un proiect de act normativ privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru susținerea activității fermierilor crescători de porcine, în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus.

Conform documentului, ajutorul se acordă crescătorilor care dețin animale din specia suine, respectiv, întreprinderilor individuale şi familiale, persoanelor fizice autorizate, după caz, precum şi persoanelor juridice care desfăşoară activitate de îngrășare și/sau reproducție a suinelor, denumite în continuare beneficiari.

În proiectul de ordonanță de urgență publicat de MADR se precizează că ajutorul de stat se acordă pe capacitatea de producție deținută de beneficiar, echivalent UVM, funcție de categoriile de suine, respectiv, suine la îngrășat și animale de reproducție. Valoarea totală care poate fi plătită pentru fiecare întreprindere nu depășește 100.000 euro, iar cuantumul ajutorului este de 100 euro/UVM, echivalent în lei, ratele de conversie fiind 0,3 UVM pentru porc gras, 0,5 UVM pentru animale de reproducție (scroafe și scrofițe).

Cererile de solicitare a ajutorului de stat și a documentelor justificative trebuie depuse în termen de 20 de zile lucrătoare de la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență. Perioada de valabilitate a schemei este cuprinsă între data intrării în vigoare a prevederilor ordonanței de urgență și ultima zi a anului 2020.

Pentru a fi eligibili la acordarea sprijinului, crescătorii de porci trebuie să îndeplinească următoarele criterii de eligibilitate:

- Publicitate -

a) să dețină exploatație cu cod ANSVSA înregistrată/autorizată sanitar veterinar;
b) să desfășoare activitate de îngrășare și/sau reproducție a suinelor în semestrul I al anului 2020, cu excepția celor care dețin exploatații aflate în imposibilitate de populare din cauza măsurilor de restricție sanitare veterinare generate de evoluția pestei porcine africane;
c) nu au solicitat alte tipuri de ajutor de stat pentru aceleaşi costuri eligibile în baza Comunicării CE – Cadru temporar pentru măsuri de ajutor de stat de sprijin a economiei în contextul actualei epidemii de COVID-19 (2020/C91I/01);
d) nu se afla în dificultate, (respectiv reorganizare, lichidare, faliment) în baza evidențelor Oficiului Național al Registrului Comerțului la data de 31.12.2019.

Pentru mai multe detalii, puteți consulta proiectul de act normativ cu un CLICK AICI.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. E ok ! Dar Piscicultura care este lovită de secetă , vânzarea peștelui spre industria Horeca a scăzut cu 95% , pescuitul sportiv prin care Termele piscicole î-și valorifica o parte din producție a scăzut cu peste 50% , vânzarea peștelui din fermă sau prin distribuție la magazinele de specialitate a scăzut cu peste 40% , ș.a.m.d. ; fără subvenție nu are cum să supravetuiasca ! PS. Poate chiar asta-i motivul s, ă bage Piscicultura „la apă” !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole