Iată că s-au copt primele roșii românești și în spațiile protejate din Buzău. Tomatele vor ajunge în piețe la finalul acestei săptămâni și, pe cât sunt de așteptate de români dornici să consume roșii românești, pe atât sunt de scumpe. Anul acesta un kilogram este mai scump cu 7 lei față de anul trecut.
Mircea Tatu, legumicultorul care și în anii trecuți a reușit să fie primul care să vină cu roșii trufandale pe piață, spune că marfa va ajunge pe piață săptămâna aceasta. Pentru început nu vor fi multe tomate, cantitatea estimată a fi livrată pe piață pentru prima oară fiind de aproximativ 100 de kg.
„S-au copt primele tomate, iar peste câteva zile le vom culege. Pentru început o să ducem la piață o cantitate mai mică, circa 100 de kilograme, însă pe parcurs vom crește cantitatea, pentru că avem o producție bună”, a spus Mircea Tatu.
Roșiile românești, 100% naturale, vor costa însă mai mult față de anul trecut. Dacă în 2024 primele tomate din Cochirleanca s-au vândut cu 35 de lei/kg, anul acesta prețul a crescut, pentru a ține pasul cu inflația. Așa se face că buzoienii care vor miercuri să cumpere roșii trebuie să se aștepte să plătească 42 de lei/kg.
Prețul este mai mult decât dublu față de anul 2021. În urmă cu 4 ani, primele roșii românești costau 20 de lei/kg.































