Prima recoltă de ridichi crescute în Spațiu! Imagini inedite de la NASA

Dacă până acum, cultivarea plantelor în spațiu părea ceva de domeniul filmelor science-fiction, iată că acest lucru a fost reușit și în realitate de o echipă de astronauți. Prima recoltă a acestora a fost cea de ridichi, cultivată pe Stația Spațială Internațională.

Astronauții au ales această legumă pentru că este foarte nutritivă și necesită doar 27 de zile pentru a ajunge la maturitate. 

„Ridichile sunt un alt tip de cultură în comparație cu alte plante crescute pe Stația Spațială Internațională. Cultivarea unei game mai largi de culturi ne ajută să stabilim care plante pot fi crescute în microgravitate și care soi oferă cel mai bun echilibru nutrițional pentru astronauți în misiunile de lungă durată”, a declarat Nicole Dufour, director de program la NASA.

NASA face astfel un pas important pentru explorările spațiale viitoare. Astronauții au planuri de a vizita, în viitor, Luna și Marte, iar cultivarea legumelor pentru a-și asigura propria hrană va fi esențială pentru misiunile de lungă durată.

Ridichile au fost cultivate într-un mediu controlat, unde s-au reglat nivelurile de umiditate, temperatura și concentrația de dioxid de carbon. Cele 20 de plante au fost strânse în folie de aluminiu şi plasate într-o combină frigorifică și vor fi aduse anul viitor pe Pământ, pentru a fi studiate.

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole