Previziuni sumbre pentru grâu și porumb!

Pentru grâu și porumb nu se arată un an prea grozav. Comisia Europeană a revizuit joi în scădere estimările privind recolta de grâu şi porumb a Uniunii Europene în anul agricol 2023/2024, transmite agenția de știri Reuters, citată de AGERPRES.

Cele mai recente estimări ale Comisiei Europene privind oferta şi cererea de cereale indică o cifră de 125,3 milioane tone pentru recolta de grâu moale în anul agricol 2023/2024, de la un nivel de 126,1 milioane tone previzionat luna trecută.

De asemenea, potrivit estimărilor, recolta de porumb ar urma să se situeze la 59,8 milioane tone, de la 61,7 milioane tone.

Totodată, pentru în anul agricol 2023/2024 nu au fost modificate previziunile privind exporturile UE de grâu moale – la 32 milioane tone – dar au fost revizuite în creştere prognozele privind importurile UE de porumb la 20 milioane tone, de la un nivel de 17 milioane tone previzionat luna trecută.

Citește și:
Prețul porumbului în Portul Constanța! Presiunea de recoltă își spune cuvântul
Prețul grâului, noi recorduri NEGATIVE! Cu cât se vinde marfa în Portul Constanța

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole