Prețul porumbului în Portul Constanța! Presiunea de recoltă își spune cuvântul

Prețul porumbului a înregistrat noi scăderi în cursul ultimei săptămâni, din cauza presiunii de recoltă care începe să-și facă simțită prezența. Dacă săptămânile trecute vorbeam de cotații care ajungeau în jurul valorii de 195 euro/tonă, prețul s-a dus astăzi cu 10 euro mai jos.

”Vedem porumbul, în continuare, pe un trend descendent. Aparent, pe nesimțite, a trecut de la un nivel de 194 euro/tonă, la 185 euro/tonă în Portul Constanța, pentru că presiunea de recoltă va începe să se simtă în curând”, a precizat Cezar Gherghe, expert în piețele de mărfuri agricole, la Digi24.

Scăderea prețului nu este legată doar de presiune de recoltă din România, ci și de factorii globali. Conform datelor actuale, producția globală de anul acesta va fi cu 38 de milioane de tone mai mare decât cea de anul trecut. Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI (click).

Imaginile folosite sunt pur ilustrative. Unele sunt preluate de pe internet si pot sa nu se identifice cu momentul sau subiectul ori sa nu reflecte exact realitatea articolului.

2 COMENTARII

  1. Asta cu pretul scazut se datoreaza bursei americane de marfuri care manipuleaza pretul pietei dupa propriul interes. Marii jucatori financiari sunt in joc pentru a strange lichiditatea financiara de pe piata. Pretul va scadea speculant pana in Noiembrie cam asta este planu, dupa care va urca violent. Trebuie sa intelegem ca toata piata asta e plina de interese financiare si bancile fac preturile fara a avea motive logice ce tin de piata si de nevoi. Respect celor ce citesc comentariul meu

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite articole